maandag, juni 10, 2013

Prima editie 7e Notuh festival

Het was weer goed weer (althans redelijk voor wat we gewend zijn), het muzikaal aanbod was gevarieerd en op sommige momenten erg de moeite waard. Zoals de optredens van bijvoorbeeld De Haagse Beek en Mak Wolven en de Insiders in de Assendelftkapel (die wat moeilijk te vinden was vanwege de Huygens-tentoonstelling in de Grote Kerk). GCA had dit jaar een plek toegewezen gekregen op podium 3 (de zogenoemde Culturalis-tent) en dat beviel best goed, al bleek juist dit jaar de belangstelling voor de podia 4 en 5 wat groter te lijken dan voor de podia 1 t/m 3. De optredens in de grote Kerk vielen wat uit de toon en werden op een bepaald moment (vanwege "overlast" voor de bexoekers van de tentoonstelling) verplaatst naar de torenkamer, waar diverse groepen absoluut meer belangstelling hadden verdiend. Het is al gezegd: de kwaliteit van de optredens in de kapel was hoog, maar de vanzelfsprekende "toeloop" ontbrak.
Tja, het slotoptreden van de Basily-groep was natuurlijk ongeevenaard en werd helaas vlak voor het einde even onderbroken door een storing in de energie-toevoer.
Een prima 7e editie en toch durf ik me af te vragen of het festival niet aan een nieuwe impuls toe is. Wat me steeds weer opvalt, is dat de deelnemers het niet voldoende kunnen opbrengen om echt aandacht te hebben voor de andere groepen, die optreden. Het is teveel "je eigen ding doen en wegwezen". En dat is jammer, want er is veel meer te zien en te horen, dat de moeite waard is en waar mooie samenwerkingen ook zouden kunnen groeien. Die nieuwe impuls zou ook zinvol kunnen zijn: luisteren naar en leren van anderen. verbinden dus.





Geen opmerkingen: